Σχετικά με εμενα

 Από παιδί ονειρευόμουν  και σκάρωνα ιστορίες για να παίζω με τον  μικρό μου  αδελφό   Δημήτρη .Μου  αρέσει  να ανακαλύπτω  ήρωες στη χώρα της φαντασίας  και να τους  ζωντανεύω στο χαρτί. Απολαμβάνω να παίζω και να δημιουργώ συντροφιά με τους μικρούς μου φίλους στα εργαστήρια δημιουργικής γραφής,  3d animation ,καθώς και με τα εκπαιδευτικά προγράμματα  γιατί πιστεύω πως μέσα από το ταξίδι στον πολιτισμό  μπορούμε  να δημιουργήσουμε  ένα νέο  καλύτερο κόσμο  για τα παιδιά .Από το 1992 -2006 ασχολήθηκα με την προσχολική ηλικία  μέσα από την εκπαίδευση στον  παιδικό  μου σταθμό «Χαρούμενη παρέα» στην Καλαμαριά.Τα τελευταία χρόνια από το 2008 παρακολουθώντας το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για 3 χρόνια της Μαρίας Γούσιου άρχισα γράφοντας  να ονειρεύομαι και να ξετυλίγω το παιδί μέσα μου  καθώς αγαπώ τον τρόπο που σκέφτονται και  ζουν τα παιδιά. Τον υπέροχο μικρόκοσμο τους μέσα από τον οποίο παίρνω δημιουργία και έμπνευση .  Αυτή η δημιουργία και η έμπνευση  είχαν σαν  αποτέλεσμα, την ανάγκη μου για  σχέδια, σε σχέση με την συγγραφή,  την δημιουργία  εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θεατρικών έργων. Γιατί πιστεύω πως μέσα από τον πολιτισμό  έχουμε να δώσουμε έναν νέο κόσμο στα παιδιά.Στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής μέσα από τις εικόνες και τις λέξεις τα παιδιά ακολουθούν μία διαδρομή που θα τα οδηγήσει σε έναν κόσμο φανταστικό , έναν κόσμο που η δική τους δημιουργία θέλει να πλάσει. Όταν τα συναισθήματα ξεπροβάλλουν τότε ζωντανεύουν οι λέξεις και γίνονται έμπνευση. Πιστεύω πως όταν η τέχνη συναντά την φαντασία των παιδιών, ο κόσμος γίνεται πολύχρωμος, παίρνει άρωμα και ζωή απο τα όνειρα και ζωντανεύει τη δημιουργία. Έχω γράψει παραμύθια. Έχουν εκδοθεί: «Η παρέα της Φραντζέλας»2009, «Η Φραντζέλα και η βιολογική φάρμα» Θεατρικό 2010 Αγγελική Παπαδοπούλου-Βασίλης Αποστολόπουλος,«Το φαντασματάκι και ο Αη-Βασίλης»2011,  «Ένας αστακός ιππότης και ο ιππόκαμπος ο Χιώτης»   2014, "Lonnie the Lobster Knight: and a Seahorse from the Isle of Wight"2015 ,"Raju the elephant that wept" 2015, "Ρατζού ο ελέφαντας που δάκρυσε" 2015. "Οι νεραιδούλες της Ζωής"2015. 

 Επίσης έχω δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα:   «Παίζουμε βιολογικά με την Φραντζέλα»-«Το κουτί του συγγραφέα» -«Γράφω χωρίς γραφή»-«Θυμάμαι τον Αίσωπο»-«Ο Λεωτυχίδης και οι μικροί αρχαιολόγοι»-«Το μπαούλο του παππού και της γιαγιάς» (Ένα πρόγραμμα για τους πρόσφυγες)«Χρωματίζοντας τις λέξεις»-«Μια ιστορία ένα ταξίδι για να ανεβούμε στο σανίδι»-«Βιβλία στο mixer»-  «Η GUERNICA της ΕΙΡΗΝΗΣ»- «Μικροί μεγάλοι και η φαντασία ταξιδεύει στο φεγγάρι» Ένα πρόγραμμα για γονείς κα παιδιά.«Και όμως κινείται» εργαστήρι animation. "Tερμα-τι-ΖΩ τη βία Αγκαλιά-ΖΩ τη φιλία" κ.α.  Όπως επίσης και θεατρικά  έργα. Το θεατρικό   «Η Φραντζέλα και η βιολογική φάρμα» παρουσιάστηκε την χειμερινή περίοδο 2011-2012  στο αμφιθέατρο του «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ».

Συνεργάζομαι με παιδικούς σταθμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σε παρουσιάσεις βιβλίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Συνεργάζομαι  με τον Δήμο Καλαμαριάς στις παιδικές βιβλιοθήκες σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά σχολικής –προσχολικής ηλικίας και με εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.Συμμετέχω  εθελοντικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος του future library στις Βιβλιοθήκες τους Δήμου Καλαμαριάς στην καλοκαιρινή εκστρατεία του 2012- 2013- 2014.Είμαι μέλος στην Λέσχη ανάγνωσης των βιβλιοθηκών Καλαμαριάς. Ταξιδεύω με τα μάτια της φαντασίας  και ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο. Τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την κολύμβηση, με  μαθήματα  σκίτσου και θεάτρου.